Direktlänk till inlägg 28 september 2011

PRAG

Av Ulrika - 28 september 2011 23:38

Klockan fem på lördagsmorgonen steg jag upp för jag Hanna Jessica och Josse skulle till Prag. Då var man inte så kaxig så att säga! Men vi hade mycket att se fram emot :)


Så fort vi kom inom Tjeckiens gränser så kändes det väldigt öststatiskt. Det kändes rätt fattigt från tåget faktiskt. Vi hade ett byte någonstans i Prag, Ceske någonting.

Här var det inte lika hög standard som på Österrikiska tågstationer. 
Vi fattade ingenting av det som stod på tjeckiska, lite dåligt med engelsk översättning kan man säga. Vi trodde först att vi var på helt fel station för vi kunde verkligen inte hitta vårat tåg mot Prag.

Dessutom hade vi bara tio minuter på oss på denna station, A little rush så att säga..

Men vi hittade till slut vårt tåg. Tåget välkomnades vi med lukter från både svett och vitlök och patrullerande poliser. Kändes lite läskigt att till och med poliser åker med tåget här i Tjeckien.


Väl framme tog vi en taxi till hotellet. Vi fick bo i en svit! :)

Oj vad vi blev glada när vi kom in dit. Det var en trappa upp till ett stort rum med dubbelsäng, soffa, tv, massa fönster, fräsch och snygg inredning.

Detta för endast 250 svenska kronor per natt per person. Mycket bra start måste jag säga! 


Efter detta fick vi energi till att gå ut och se vad Prag hade att erbjuda. Jag hade inga förväntningar alls om Prag, jag visste inte någonting om vad som fanns i denna stad. Men vi såg något nationalmuseeum, gamla stan, floden som går igenom Prag. Det var mysigt i gamla stan och vi ville dessutom fira att vi äntligen hade kommit hit så vi satte oss i solen och tog en drink. 

Det fanns även massa marknadsstånd i gamla stan med massa tjeckisk delikatesser, och detta kunde vi ju inte låta bli att testa. 

Vi testade brända mandlar, någon slags kaka med deg och socker på, den va mindre god. Bäst av detta var färska chips, fortfarande värma och lite mjuka :)


 


   


Det var grymt mycket vi hann se under denna tiden trots att vi inte var i Prag förrän vid ett på dagen. Vi gick så mycket så fötterna värkte men vi kämpade på ändå. Klockan hann nog bli runt sju när vi kom tillbaka till vår svit och med fyra tjejer som planerat att gå ut innebär detta dusch*4, blev sent med våran middag denna kväll!


I Österrike är det väldigt sällsynt också att man klär upp sig i klänning och kjol också så ikväll innebar det också klänning*4. 

Runt nio-tio tiden var vi nog redo för att dra oss utåt. Vi skulle hitta en bra restaurang som erbjöd lite tjeckisk mat. Vi beställde in en maträtt på en stor bricka för 4 personer med någon korv, kycklingvingar, något fläsk och revben. Vi tyckte detta lät spännande. Men det var gott faktikst, men de va lite snåla med såsen, men vi fick till och med grönsaker på tallriken :) Däremot är jag inte förtjust i korv och denna korven var ju speciell.


Drinkarna och ölen är så billig i Tjeckien så vi kunde till och med gå barrunda. Vi började på någon irländsk pub och gick till bar efter bar. Målet denna kväll var att gå till Karlovy Lazne som är en av de största klubbarna i centrala Europa. Klubben har 5 våningar med fyra olika dansgolv. En våning är en "chill out" våning.

Vi började på högsta våning för att sedan ta oss steg för steg neråt.


 

Jag och Josse slog på stort, en varsin bacherorvka på chill out våningen. Bacherovka är en shot som ska vara väldigt vanligt drucken i Tjeckien. Jag trodde det skulle vara en liten shot men när vi beställde in den så var det i en 2 dl glas och bacherovkan är smaksatt med anisfrön och kanel, äcklig var den.

Dansgolven var riktigt roliga. Ett dansgolv var med oldies men vi hade roligast sista våningen innan vi tog taxin hem vid fyratiden, då hade vi varit igång nästan ett dygn.


Denna natt fick vi 4 timmars sömn , frukosten serverades klockan nio sedan var det dags att ge sig ut i Prags stad igen. Megatrötta var vi. Men vi orkade. Så här trötta som vi var så blev det shoppingcentret denna dag för att se vad de hade att erbjuda. Tror att vi gick väldigt mycket i fel affärer. de flesta bestod av massa tantkläder, inget ungdomligt som passade oss. Efter det gick vi till gamla stan för att unna oss lite nya goda färska chips och annan tjeckisk mat som såldes billigt. Det var tid för oss att gå hem och vila för att orka med kvällen.

Men vi var ändå bara kapabla till att gå till en restaurang som inte låg så långt från vårt hotell. Alla fyra beställde in en varsin gulaschsoppa som serverades i ett bröd. Detta var så himla gott, och grönsaker till var ett plus i kanten!


 

Måndagen spenderades till att återgå till att se lite mer vad Prag har att erbjuda. Idag skulle vi gå och se det stora mäktiga slottet och åka båt på floden.

En himla lång uppförsbacke till detta slott, men det var det värt. Vi var inne i Saint Vitus Katedralen, den var riktigt mäktig!

Efter detta så stötte vi på World Princess, 25-30 tjejer gick i aftonklänningar, media var där. Vi har lyckats pricka in både med Wien Fashion weekend och för att inte glömma Prag fashion Weekend som vi faktikst också stötte på här i Prag.

Undrar vad som kommer härnäst.


Nerförsbacken från slottet var värt att ta ett besök i caféet som hade ett perfekt läge så man kunde se hela Prag stad. Perfekt en sådan här solig sommardag :)


Vi lyckades dessutom lyxa till med vår båttur. Vi fixade en liten roddbåt endast för oss fyra med privat förare för samma pris som en stor turistbåt. Detta var det bästa på hela dagen. Det var jättefint att se Prag från vattnet, så 50 minuter fick vi på floden :) På detta så lyxade vi ínte till riktigt lika mycket med vår lunch. Vi hittade ett billigt ställe som serverade massa tjeckisk mat. Vi beställde in dumplings med creamy sauce med cranberries. Detta lät ju jättegott :) Men detta var inte så gott och det såg riktigt äckligt ut. Massa brunsås på hela tallriken med en klick sprutgrädde och sylt tillsammans med något kött och vitt bröd. Men det var värt att testa iallafall!

Vi var även inne på ett chokladmuseum, verkade vara mysigt och sevärt. Bara att när de skulle visa hur man gör en pralin tog 3 minuter, fanns en film på 5 minuter, annars läsa på väggarna. Tur att det var billigt!


 



Denna kväll bestämde vi oss för att absolut inte äta mer tjeckisk mat, nu var detta testat. Det blev en varsin italiensk pizza med rött vin för cirka 50 svenska kronor. Så härligt när det är så billigt :)

Denna kväll avslutades med några drickar på en lugn och mysig restaurang.


Tisdagen blev vår sista dag i Prag. Josse och Hanna hade bokat en varsin thaimassage, det var de värda :)

Jag och Jessica tog oss en snabb liten shoppingrunda istället. En sista lunch i Prags centrala mittkärna innan vi skulle ta tåget hem till Steyr igen. Vi hade 7 timmar framför oss.


     


Men Prag var vi riktigt nöjda med allihopa. Alla vi ger Prag en 10/10. Däremot ett minus för att maten inte var så god, men detta var ju också en upplevelse :)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika - 31 januari 2012 14:30


Jesse skickade en bild till mig igår som handlar om mina misstag om att missa sista sidan på mina tentor. Jag fick mig ett gott skratt då jag samtidigt försöker bli lite cool i mitt engelska språk med uttryck som "dude". Gjorde första misstaget innan...

Av Ulrika - 28 januari 2012 17:37

I torsdags fyllde Harold år så vi överraskade honom med ett restaurangbesök/avskedmiddag. Det blev kinamat och en äcklig österrikisk glass i nån friterad kakdeg till efterrätt. Vi gav honom också två paket svensk beasås och ett paket gräddsås, han bl...

Av Ulrika - 26 januari 2012 13:15

IDag började en 3 dagars blockkurs som ska vara från 8-18 i 3 dagar. Började med att föreläsaren skickar ut slides samtidigt som alla kommit till hans klass och säger att vi måste ha en laptop eller printa ut. Och på detta var slidesen på nästan 300 ...

Av Ulrika - 23 januari 2012 12:07


Helgens bravader: Fredagkväll spenderades med mat á la Harold. Fin kyckling, mums! Och ett sycke film =) Lördagkväll blev det fest á la Sierninger Strase och en utgång på Sega Fredo tillsammans med Josse Harold Jesse och Thaer, riktigt skoj!  S...

Av Ulrika - 20 januari 2012 11:57


Sitter i min bunker en fredag som denna och har påbörjat mitt plugg inför nästkommande tenta, strategic planning. Veckans fyra tentor är gjorda, alla gick bra utan operations management, vilket gick säkert åt skogen , men lite hopp får jag ha kvar!...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
September 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards